Τετάρτη 20 Απριλίου 2016

Οι νέοι ιδιοκτήτες του σπιτιού τα θέλουν όλα και με τους δικούς τους όρους, δεν τους ενδιαφέρουν οι παλιοί ιδιοκτήτες τι θα απογίνουν, αν ζήσουν και με τι όρους ή αν πεθάνουν.

Νικόλαος Μπαγιαρτάκης



Τι είναι "οι θεσμοί";

"Οι θεσμοί" είναι μία Μη Κυβερνητική Οργάνωση που παίρνει τα λεφτά από τους δανειστές και αναλαμβάνει να διαχειριστεί τα εσωτερικά ζητήματα της χώρας, ασκώντας η ίδια πολιτική εξουσία (δηλαδή από Μη Κυβερνητική Οργάνωση μεταμορφώνεται σε Κυβερνητική Οργάνωση).

"Οι θεσμοί" λαμβάνουν οικονομικές αποφάσεις και καταστρέφουν μία κοινωνία για να οικοδομήσουν τις ευνοϊκές συνθήκες και όρους προς τους δανειστές για την δική τους επόμενη μέρα.

"Οι θεσμοί" έχουν ως μέλημα τους κυρίαρχα την απαλλοτρίωση της χώρας και του λαού της, εκποιώντας ενυπόθηκα τα δάνεια τους και ουσιαστικά ξεμπερδεύουν με το παλιό (βλέπε Ιθαγενείς-Άγριοι) και υποβιβάζουν τους νοικοκυραίους σε φτηνό εργατικό δυναμικό, αν όχι σε ένα δουλοκτητικό καθεστώς στο άμεσο μέλλον).

Έχοντας παραδώσει την εθνική μας κυριαρχία, δηλαδή τα κλειδιά του σπιτιού μας-της χώρας σε δανειστές-ξένους, είναι σχήμα οξύμωρο να μην έχουμε καταλάβει ότι θέλουν να γκρεμίσουν το παλιό χτίσμα και να αρπάξουν-κατάσχουν τα αντικείμενα του σπιτιού.

Όσο για τους ιδιοκτήτες, να τους εκμεταλλευτούν στην πιο δύσκολη τους στιγμή και σαν άλλοι Σάιλοκ (Έμπορος της Βενετίας - Σαίξπηρ) ζητούν μία λίβρα κρέατος από το σημείο της καρδιάς όλων μας.

Οι νέοι ιδιοκτήτες του σπιτιού τα θέλουν όλα και με τους δικούς τους όρους, δεν τους ενδιαφέρουν οι παλιοί ιδιοκτήτες τι θα απογίνουν, αν ζήσουν και με τι όρους ή αν πεθάνουν.

Θέλουν αυτό που τους ανήκει και το έχουν πληρώσει, όπως ο κάθε δανειστής. Επιζητούν να διαμορφώσουν το κατάλληλο περιβάλλον για αυτούς στο νέο σπίτι τους.

"Οι θεσμοί" στην πραγματικότητα είναι οι "Αρχιτέκτονες" στην επόμενη φάση της "καταστροφής της δημιουργίας"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου