Δευτέρα 18 Απριλίου 2016

ΔΥΝΑΜΗ ΤΑΧΕΙΑΣ ΕΠΕΜΒΑΣΗΣ 430.000 ΑΝΔΡΩΝ: Ο Πούτιν έφερε νομοσχέδιο για «παντός τύπου» επεμβάσεις

Putin_Task
Το “πε και το “κανε ο Πούτιν! Με μια αιφνιδιαστική κίνηση, έχοντας ως «πάτημα» όλες τις «φασαρίες» στις οποίες εμπλέκεται τελευταία η Ρωσία, ο πρόεδρος της έστειλε στη Δούμα, το νομοθετικό σώμα της ρωσικής αυτοκρατορίας, προσχέδιο νόμου με το οποίο δημιουργεί την Ρωσική Φρουρά.
Αυτή θα περιλαμβάνει μια Δύναμη Ταχείας Επέμβασης σε οποιοδήποτε σημείο του πλανήτη που θα ονομάζεται «Ροσγκβαρντίγια» (Ρωσική Φρουρά) με δυνατότητα ταχείας ανάπτυξης και επέμβασης στο εξωτερικό και συγκεκριμένα σε περιοχές «καυτή πατάτα»  όπως ο Καύκασος και η Ουκρανία, αλλά και σε υπερπόντιες εκστρατείες, όπως αυτή κατά του ΙSIS στη Συρία.
Η νέα… task force θα είναι διοικητικά ανεξάρτητη από όλα τα μεσαία και ανώτερα επίπεδα διοίκησης των τεσσάρων Κλάδων (Στρατός, Ναυτικό, Αεροπορία, Στρατηγικές Δυνάμεις), αποτελώντας στην ουσία έναν πέμπτο Κλάδο για άμεσης εσωτερική, περιφερειακή και παγκόσμια επέμβαση, δηλαδή ταχεία ανάπτυξη και εμπλοκή σε επιχειρήσεις στο εσωτερικό της χώρας, στην περιφέρειά της, δηλαδή σε χώρες με τις οποίες συνορεύει η Ρωσία, αλλά και σε παγκόσμια κλίμακα για επιχειρήσεις, οπουδήποτε στον πλανήτη.
Συνολικά η Ρωσική Φρουρά θα έχει 430.000 άτομα προσωπικό, δηλαδή το 25% των συνολικών ενόπλων δυνάμεων και δυνάμεων εσωτερικής ασφάλειας της Ρωσίας. Γύρω στις 200.000 θα είναι ο Στρατός του υπουργείου Εσωτερικών και 150-200.000 οι δυνάμεις άμεσης επέμβασης και ταχείας ανάπτυξης στο εξωτερικό. Η Φρουρά υπό την Εθνική Αντιτρομοκρατική Επιτροπή θα υπάγεται απευθείας στον Πούτιν, ενώ θα έχει στην διάθεση της κάθε είδους οπλισμό, από μαχητικά αεροσκάφη μέχρι πυροβολικό. Παράλληλα θα συμμετέχει σε διεθνείς επιχειρήσεις για την διατήρηση ή επαναφορά της ειρήνης και της σταθερότητας.
Για να γίνει κάποιος μέλος τη, θα πρέπει να είναι πολίτης της Ρωσίας με μόνιμη διαμονή. Πρέπει να έχει υπηρετήσει στο συνοριακό Στρατό ή στο Υπουργείο Εσωτερικών, οπωσδήποτε να είναι ψυχικά και πνευματικά υγιής, να μην έχει περάσει την ηλικία των 31 ετών και να μην έχει κάνει χρήση ναρκωτικών.
Στον πόλεμο κατά της τρομοκρατίας & άλλα…
Η νέα αυτή υπηρεσία Ασφαλείας θα πολεμά την τρομοκρατία, θα προστατεύει τη δημόσια τάξη και τις σημαντικές εγκαταστάσεις και υποδομές του έθνους καθώς και θα φυλάει τα σύνορα της χώρας. Ο Στρατός της θα μπορεί να ελέγχει τα έγγραφα, να έχει υπό κράτηση ύποπτους ανθρώπους, θα έχει το δικαίωμα χρήσης όπλων. Παράλληλα θα μπορεί να σφραγίζει διάφορες περιοχές, να μπλοκάρει μέσα επικοινωνία, μεταφοράς ή πεζούς ακόμη και να χρησιμοποιεί τα οχήματα πολιτών σε έκτακτες περιστάσεις.
Θα μπορεί να αναπτύσσει δύναμη 10.000 ανδρών σε οποιοδήποτε σημείο του πλανήτη εντός 72 ωρών και εντός μίας εβδομάδας η δύναμη αυτή θα μπορεί να ανέρχεται σε 50.000 άτομα.
Διοικητής της Ρωσικής Φρουράς θα είναι ο Βίκτορ Ζολότοφ, άνθρωπος με μεγάλη εμπειρία στις ειδικές υπηρεσίες όπως τονίστηκε. Από το 2000 μέχρι το 2013 ήταν επικεφαλής της Προεδρικής Φρουράς. Από το 2014 ήταν πρώτος αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών και Διοcrashonlineικητής του Στρατού του Υπουργείου Εσωτερικών. Με ξεχωριστό διάταγμα ο Ζολότοφ εντάχθηκε στο Συμβούλιο Ασφαλείας.
«Ιδρύουμε ένα νέο ομοσπονδιακό σώμα ασφαλείας που θα υπάγεται στο υπουργείο Εσωτερικών» ανέφερε ο Β.Πούτιν στην συνάντηση του με τον Υπουργό Εσωτερικών Βλαντιμίρ Κολοκολτσέφ , τον επικεφαλής της Υπηρεσίας Ελέγχου Ναρκωτικών Βίκτορ Ιβάνοφ και τον Ζολότοφ.
«Δημιουργούμε τη Ρωσική Φρουρά η οποία θα καταπολεμά την τρομοκρατία και το οργανωμένο έγκλημα σε στενή επαφή με το υπουργείο Εσωτερικών και θα μπορεί φέρει εις πέρας όλες τις επιχειρήσεις των ειδικών μονάδων OMON (special-purpose police detachment), SOBR (Special Rapid Deployment Force) κτλ «. «Θα αναφέρουμε ότι συζητήσαμε με τον υπουργό Εσωτερικών όχι μόνο για τον βαθμό αλλά και για τον ομοσπονδιακό νόμο ώστε να αποτραπεί οποιαδήποτε έλειψη συντονισμού και τα πάντα να δουλέψουν με καθαρό και συντονισμένο τρόπο» ανέφερε ο Β.Πούτιν. «Ελπίζω ότι η Εθνική Φρουρά θα εκτελέσει άψογα τα καθήκοντα της και θα βελτιώσει την δουλεία της σε σφαίρες προτεραιότητας. Η ομοσπονδιακή υπηρεσία Ελέγχου Ναρκωτικών υπάγεται πλέον στο Υπουργείο Εσωτερικών. Το ίδιο θα ισχύει και για την υπηρεσία μετανάστευσης» πρόσθεσε.
Οι στρατιώτες της Εθνικής Φρουράς απαγορεύεται να ρίχνουν σε έγκυες γυναίκες και άτομα με αναπηρία, ή ηλικιωμένους.
«Για τον σκοπό της διασφάλισης του κράτους, της δημόσιας ασφάλειας και της προστασίας των δικαιωμάτων των ανθρώπων και των κατοίκων και σύμφωνα με το Άρθρο 80 του Συντάγματος της Ρωσίας, ο Ρώσος Πρόεδρος διέταξε την ένταξη των δυνάμεων του ρωσικού υπουργείου Εσωτερικών στην Φρουρά της Ρωσικής Ομοσπονδίας» ανέφερε το προεδρικό διάταγμα.


Ταυτόχρονα όπως αναφέρθηκε η απόσυρση του Μπόρις Γκρίζλοφ από το Συμβούλιο Ασφαλείας της Ρωσίας έγινε διότι θα είναι ο ειδικός εκπρόσωπος του Ρώσου Προέδρου για το ζήτημα της ΝΑ Ουκρανίας…


crashonline

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου