Δευτέρα 21 Μαρτίου 2016

Δικαιοσύνη και διαπλοκή !


Αποτέλεσμα εικόνας για εικονες της δικαιοσυνης


Του Ηλία Μαλεβίτη*
Προβληματισμένοι και ανήσυχοι παρακολουθούμε όσα συμβαίνουν στο χώρο της Δικαιοσύνης. Υψηλόβαθμοι Δικαστές αλληλοκατηγορούνται, στρεφόμενοι ο ένας εναντίον του αλλού. Οι αδιάφθοροι εναντίον διεφθαρμένων και οι έντιμοι κατηγορούν για ανεντιμότητα επίορκους συναδέλφους τους. Όλες αυτές οι ανεπίτρεπτες συμπεριφορές, χωρίς αμφιβολία, απαξιώνουν τη Δικαιοσυνη, μειώνοντας το κύρος και το σεβασμό των πολιτών στον θεσμό.
Και, το τραγικό είναι ότι όσα γράφονται και λέγονται, επιβεβαιώνονται από δικαστές εγνωσμένου κύρους και εντιμότητας οι οποίοι περιγράφουν με μελανά χρώματα τα όσα συμβαίνουν στη Δικαιοσύνη. Όπως λ.Χ ο πρώην Πρόεδρος του ΑΠ αείμνηστος Στέφανος Ματθιας ο οποίος έκανε λόγο για » σημεία και τέρατα » που συμβαίνουν στη Δικαιοσύνη, όπως επίσης ο εισαγγελέας του ΑΠ Κρουσταλάκης, ο οποίος δηλώνει οτι » δεν είναι άξια επαίνων η Δικαιοσυνη «, ενώ τονίζει ότι «υπάρχουν Δικαστές που δεν έχουν ήθος «.
Κατόπιν αυτών, οι ανησυχούντες πολίτες αναζητούν τις αιτίες που εκτρέφουν και συντηρούν αυτά τα φαινόμενα τα οποία φθείρουν ανεπανόρθωτα το θεσμό της Δικαιοσύνης η οποία κατά τον Αισχύλο είναι » το φρούριο της χώρας και η σωτηρία της πόλεως «. Και, αυτό το φρούριο, το οποίο απειλείται από τη διαπλοκή, έχουμε όλοι χρέος να το προστατεύσουμε από τους αλληλοσυνδεόμενους οι οποίοι επιδιώκουν το παράνομο όφελος, είτε μέσω της πολιτικής εξουσίας, είτε απ’ ευθείας μέσω της …Δικαστικής!
Κατά κοινή ομολογία, η Δικαιοσύνη νοσεί! Ειναι επιτακτική ανάγκη, με συναίνεση όλων των πολιτικών δυνάμεων, η αντιμετώπιση του προβλήματος. Η υπόθεση της Δικαιοσύνης είναι μείζον εθνικό θέμα και πρέπει να μείνει έξω από μικροκομματικά παιχνίδια και εξυπηρέτηση παράνομων συμφερόντων. Να μείνει ελεύθερη και ανεξάρτητη!
* Δικηγόρος, πρώην Βουλευτής
olympia

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου