Τρίτη 15 Μαρτίου 2016

Έσβησαν την Ελλάδα από τον χάρτη

Τέλος τα ελληνοτουρκικά σύνορα-Ευρωτουρκικά σύνορα διά στόματος Γιούνκερ.
null
Γιάννης Λαζάρου 
Τελείωσαν τα ελληνικά σύνορα και από τα επίσημα χείλη του Γιούνκερ. Η Ελλάδα είναι πλέον ένας τόπος που ορίζεται αποκλειστικά από την Ε.Ε ενώ τα ελληνοτουρκικά θέματα κλείνουν εφόσον πλέον κουβέντα με την Τουρκία, με αφορμή το προσφυγικό, θα κάνουν αποκλειστικά τα υψηλά κλιμάκια της Ε.Ε και όχι οι ελληνικές κυβερνήσεις. 
Ξεκάθαρος ότι τα εξωτερικά σύνορα της Ε.Ε δεν είναι σύνορα μιας χώρας αλλά σύνορα όλης της Ευρώπης εμφανίστηκε με δηλώσεις του στο RTL του Λουξεμβούργου ο πρόεδρος της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ. Ο κ. Γιούνκερ ακολουθώντας την πολιτική απομόνωσης της Ελλάδας βάζει την εθνική κυριαρχία όπου γουστάρει. Έτσι όσον αφορά τα σύνορα της Ελλάδας με την Τουρκία δεν δέχεται καμία άλλη εκδοχή αλλά για τους φράκτες που βάζουν χώρες της Ε.Ε στα εσωτερικά σύνορα δεν λέει κουβέντα. Με αυτόν τον διαχωρισμό αφήνει τεχνηέντως έξω την Ελλάδα από …………
οποιαδήποτε συζήτηση περί εθνικής κυριαρχίας ενώ δέχεται τα δικαιώματα της Βουλγαρίας, της Ουγγαρίας, της Πολωνίας, της Τσεχίας, της Αλβανίας και των υπολοίπων προς ένταξη στην Ε.Ε χωρών να κάνουν ό,τι τους γουστάρει. Μέχρι και ανταλλαγή εθνικών στρατών να κάνουν στα εσωτερικά σύνορα της Ευρώπης υπό τον φόβο…της Ελλάδας.
Αφού ξεκαθάρισε το τοπίο για το ποιος βάζει σύνορα και ότι δεν υπάρχει εθνική κυριαρχία αλλάευρωπαϊκή κυριαρχία ο πρόεδρος της Κομισιόν, που ενισχύθηκε πρώτα απ΄όλους για την θέση αυτή από τον πρωθυπουργό της Ελλάδας, Αλέξη Τσίπρα, δεν ξέχασε να κάνει αναφορά ότι η καημένη Ελλάδα χρειάζεται ευρωπαϊκή βοήθεια: «Πρέπει να βοηθήσουμε την Ελλάδα και άλλες χώρες. Δεν μπορούμε να τις αφήσουμε μόνες τους» είπε ο Γιούνκερ.
Αναφερόμενος στη συνεργασία με την Τουρκία είπε: «Εγώ έχω ταχθεί υπέρ της συμφωνίας από τον περασμένο Σεπτέμβριο. Η χώρα αυτή φιλοξενεί 3 εκατ. Σύρους πρόσφυγες, πολλούς περισσότερους από ό,τι η Ευρώπη. Χρειαζόμαστε την Τουρκία«.
Εφόσον χρειάζονται την Τουρκία ήταν φυσικό και επόμενο Τούρκοι αξιωματικοί να πατήσουν το πόδι τους σε ελληνικά νησιά με το πρόσχημα της ταυτοποίησης των μεταναστών και προσφύγων στα hot spots κάτι που συμφωνήθηκε στην Σύνοδο της 7ης Μαρτίου και που ξαφνικά πέντε μέρες μετά το έμαθαν τα κόμματα της αντιπολίτευσης και τώρα κάνουν αντιπολίτευση για τα μάτια του κόσμου.
Απαντώντας σε όσους μιλούν για κλείσιμο των συνόρων ο κ. Γιούνκερ υποστήριξε ότι η Ευρώπη πρέπει να είναι μια περιοχή στην οποία οι άνθρωποι μπορούν να βρίσκουν καταφύγιο από τον πόλεμο. «Δεν μπορούμε να τους λέμε ότι το σκάφος είναι γεμάτο» πρόσθεσε ο κ. Γιούνκερ. Άρα με αυτή την πρότασή του ο πρόεδρος της Κομισιόν ανακοίνωσε ότι οι ροές από την Τουρκία δεν πρόκειται να σταματήσουν και εφόσον όλοι οι δρόμοι προς την βορειοδυτική Ευρώπη έκλεισαν, το στοίβαγμά τους θα συνεχίσει να γίνεται στην Ελλάδα.
Ο Γιούνκερ δεν ξέχασε βέβαια να ενισχύσει για άλλη μια φορά  το άγιο πορτραίτο της καγκελαρίου της Γερμανίας, αφού τάχθηκε υπέρ της πολιτικής Μέρκελ για το προσφυγικό. «Το να βοηθάμε τους ανθρώπους που φεύγουν μακριά από τον πόλεμο και τη φτώχεια είναι ηθική και νομική υποχρέωση της Ευρώπης».
Κουβέντα βέβαια για τα δικαιώματα των Ελλήνων που με το ζόρι φτωχοποιήθηκαν εξαιτίας των πολιτικών λιτότητας της Ε.Ε με πρωτεργάτρια την κ. Μέρκελ. Αντιθέτως, ως πρόεδρος της Κομισιόν δεν ξεχνά ποτέ να τονίζει ότι οι Έλληνες θα σωθούν μόνο αν κάνουν τις μεταρρυθμίσεις που ζητούν οι εταίροι δηλαδή να αποδεχθούν την φτώχεια και την εξαθλίωση που θα καλύπτεται φιλάνθρωπα από «πακέτα Γιούνκερ» ανθρωπιστικής βοήθειας για τους Έλληνες που θα έρχονται παράλληλα με τα «πακέτα Γιούνκερ» ανθρωπιστικής βοήθειας για τους πρόσφυγες.


tolimeri

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου