Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2015

5 διατροφικές συμβουλές που θα αλλάξουν μακροπρόθεσμα την υγεία σας

5 διατροφικές συμβουλές που θα αλλάξουν μακροπρόθεσμα την υγεία σας
Άρθρο του ιατρού – καρδιολόγου – Joel Kahn
1. Αποφύγετε τα επεξεργασμένα τρόφιμα που γεμίζουν το αίμα σας με ενδοτοξίνες
Ένα υγιές γαστρεντερικό σύστημα θα πρέπει να χρησιμεύει ως εμπόδιο ανάμεσα στο περιεχόμενο του εντέρου και την κυκλοφορία του αίματός σας. Τα επεξεργασμένα τρόφιμα όμως μπορούν να προκαλέσουν διάσπαση των επιθηλιακών κυττάρων του γαστρεντερικού σωλήνα και να επιτρέψουν στο τοξικό περιεχόμενο του εντέρου να διαρρεύσει απευθείας στην κυκλοφορία του αίματος και τις αρτηρίες της καρδιάς.
Σε μια κλασική μελέτη, οι εθελοντές που κατανάλωσαν το χάμπουργκερ McMuffin παρουσίασαν σημάδια βλάβης στις αρτηρίες τους μέσα σε 1 ώρα. Περαιτέρω έρευνες έδειξαν ότι μια τοξίνη που ονομάζεται βακτηριακή ενδοτοξίνη μπήκε στην κυκλοφορία του αίματος μετά από αυτό το γεύμα προκαλώντας φλεγμονή και τραυματισμό στην καρδιά και τους πνεύμονες.
Σημαντικό: Διατηρήστε το αίμα σας καθαρό αποφεύγοντας τα επεξεργασμένα τρόφιμα, όπως τα επεξεργασμένα κρέατα που είναι πλούσια σε ενδοτοξίνες από νεκρά βακτήρια.
2. Αποφύγετε τα ψητά φαγητά
Τα φαγητά που είναι ψημένα στη σχάρα ή το μπάρμπεκιου προκαλούν μια χημική αντίδραση ειδικά στα κρέατα η οποία δημιουργεί τελικά προϊόντα προχωρημένης γλυκοζυλίωσης (AGEs). Αυτές οι βλαβερές χημικές ουσίες στη συνέχεια εισέρχονται στο αίμα και προκαλούν φλεγμονή και αντιδράσεις γήρανσης. Επίσης,συνδέονται με πολλές ασθένειες. Για να καθαρίσει το αίμα σας, αποφύγετε τα φαγητά στα κάρβουνα και στη σχάρα και κυρίως τα ζωικά προϊόντα που έχουν φυσική υψηλή περιεκτικότητα σε AGEs.
3. Επιλέξτε φυτική διατροφή για να μειώσετε τα επίπεδα οξειδίου της τριµεθυλαµίνης στο αίμα σας
Ένα από τα πιο φλέγοντα ζητήματα της επιστήμης των τροφίμων είναι η πρόσφατη ανακάλυψη ότι η κατανάλωση κρέατος οδηγεί στην παραγωγή ενός καινούριου χημικού που ονομάζεται οξείδιο της τριµεθυλαµίνης στον γαστρεντερικό σωλήνα. Αυτή η χημική ουσία φτάνει στις αρτηρίες της καρδιάς και προκαλεί στεφανιαία νόσο.
Αντιθέτως, οι άνθρωποι που ακολουθούν φυτική διατροφή συνήθως έχουν «καθαρό αίμα» χωρίς οξείδιο της τριµεθυλαµίνης. Είναι ωφέλιμο μερικά, αν όχι όλα, τα γεύματά σας να είναι χωρίς κρέας προκειμένου να μειωθούν τα επίπεδα οξειδίου της τριµεθυλαµίνης στο αίμα σας.
4. Τρώτε περισσότερα φρούτα και λαχανικά για να καταπολεμήσετε τον καρκίνο
Σε μια καταπληκτική μελέτη που πραγματοποιήθηκε σε ασθενείς με καρκίνο του προστάτη, ο δρ Dean Ornish απέδειξε ότι η υιοθέτηση φυτικής διατροφής για 3 μήνες προκάλεσε μια αλλαγή στο αίμα των ασθενών ικανή να σκοτώσει τα καρκινικά κύτταρα του προστάτη. Στο αίμα τους έγινε κυριολεκτικά χημειοθεραπεία χωρίς όμως τις παρενέργειες. Στους ασθενείς που ακολούθησαν τη συνήθη διατροφή δεν παρουσιάστηκε αυτή η αξιοσημείωτη αλλαγή.
5. Τρώτε περισσότερα φρούτα και λαχανικά για να θεραπεύσετε τις αρτηρίες σας.
Σε ασθενείς με καρδιαγγειακή νόσο βρέθηκε ότι η υιοθέτηση φυτικής διατροφής για 3 μήνες μεταβάλλει τη δραστικότητα των γονιδίων που εμπλέκονται στη φλεγμονή και τις βλάβες στις αρτηρίες. Στη μελέτη, οι ασθενείς που ακολουθούσαν φυτική διατροφή παρουσίασαν απενεργοποίηση των γονιδίων που ευνοούν τη φλεγμονή και τη βλάβη των αρτηριών και ενεργοποίηση των γονιδίων που ενισχύουν την ίαση και την υγεία.
Η ιδέα ότι οι αρτηρίες της καρδιάς και η ίδια η καρδιά είναι «απλοί παρατηρητές» του αίματος που κυκλοφορεί μέσα τους, είναι σημαντική. Και θεωρώ απελευθερωτικό το να γνωρίζω ότι μπορώ να ελέγξω τη φύση αυτού του αίματος. Η υγεία του γαστρεντερικού σωλήνα ρυθμίζει σε μεγάλο βαθμό την κατάσταση των αρτηριών της καρδιάς μας. Κάνοντας μια διατροφή πλούσια σε βιταμίνες, μέταλλα, φυτοθρεπτικά συστατικά και αντιοξειδωτικά, θα είμαστε σε θέση να δημιουργήσουμε καθαρό αίμα σε όλο το σώμα.
Μια υγιεινή διατροφή με βάση τα τρόφιμα φυτικής προέλευσης, η διαχείριση του στρες, ο καθαρός αέρας, το καθαρό νερό και ο επαρκής ύπνος είναι τρόποι για να αλλάξετε την υγεία σας.

enallaktikidrasi

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου