Κυριακή 30 Νοεμβρίου 2014

Ούτε κι αυτό λόγος για εκλογές;


Εικόνα Ανούσιες κρεμάστρες
Το δίχως άλλο, τα μέλη της κυβέρνησης δεν θα έχουν και καμιά προσωπική σκορδοκαΐλα, που θα κόψουν τις συντάξεις. Και δεν θα έχουν καμιά σκορδοκαΐλα, όπως ακριβώς δεν είχαν καμιά σκορδοκαΐλα όλες τις φορές που τις έκοβαν στο παρελθόν –ξερά ή εμμέσως, προσθέτω, διότι υπάρχει και το «εμμέσως», να μην ξεχνιόμαστε… 
Μάλιστα, όχι μόνο δεν είχαν καμιά σκορδοκαΐλα όταν έκοβαν, αλλά, ίσα-ίσα, κάθε περικοπή τη συνόδευαν και με διαλέξεις πατριδογνωσίας από πάνω.
Μπορεί τούτη τη φορά να πουν ότι ματώνουν, όπως το έχουν ξαναπεί. Μπορεί να πουν ότι ραγίζει η καρδιά τους, όπως επίσης το έχουν ξαναπεί. Μπορεί να πουν πολλά, όπως πολλά έχουν ξαναπεί κατά κόρον. Εκείνο που έχει σημασία όμως είναι ότι θα πουν μεν ό,τι είναι να πουν, αλλά ό,τι και να πουν, θα το πουν πάντως την ώρα που θα τις κόβουν –διότι θα τις κόψουν. Ξερά.
Πώς το ξέρω ότι θα τις κόψουν; Α! Δεν το ξέρω. Το διάβασα. Στη Ναυτεμπορική. Το έχουν υπογράψει, λέει η Ναυτεμπορική, και να τ’ αφήσει εκείνα που ξέρει η κυβέρνηση, καταλήγει η Ναυτεμπορική.
«[…] οι δανειστές δεν ζητούν κάτι καινούργιο. Ζητούν εφαρμογή των συμφωνηθέντων. Και είτε μας αρέσει είτε όχι, που δεν μας αρέσει καθόλου, υπάρχει δέσμευση για αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης και μείωση των συντάξεων […]» Το λινκ εδώ, από το κύριο άρθρο της οικονομικής εφημερίδας, παρακαλώ.
Έτσι που λέτε…
Να πω και κάτι ακόμα, από εκείνα τα τρελά που λέω κατά καιρούς;
Άντε να το πω:
Όλο αυτό το διάστημα που τρώμε αυτή την κυβέρνηση στη μάπα, εγώ δεν θυμάμαι καλά ή πράγματι μας διαβεβαίωνε με κάθε ευκαιρία ότι δεν θα υπάρξει καμιά μείωση σε μισθούς και συντάξεις, ήδη από την πρώτη μέρα που ανέλαβε και με κάθε ευκαιρία στη συνέχεια; Είναι δε γραμμένο αυτό για συντάξεις που δεν θα κοπούν κ.τ.τ. και στις δυο προγραμματικές διακηρύξεις, της συγκυβέρνησης με τον Κουβέλη, και της δεύτερης συγκυβέρνησης των Σαμαρά-Βενιζέλου, μολονότι συμφωνημένο με τους δανειστές ήταν το ακριβώς αντίθετο, όπως μόλις διαβάσατε.
Α! Και μια τελευταία ερώτηση για επίλογο:
Ούτε αυτό με το κόψιμο των συντάξεων, πακέτο με το παραμύθι όλο αυτό το διάστημα, είναι λόγος για εκλογές;
sotosblog

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου