Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου 2014

Γαλακτοκομικά προϊόντα


Τα ελληνικά γαλακτοκομικά προϊόντα αποτελούν πλούτο της χώρας.Ενδεικτικά παραθέτω μόνο τους τύπους ελληνικών τυριών, με προστατευόμενη ονομασία προελεύσεως(Π.Ο.Π.) και μόνο αυτά.Όλα τα τυριά της ελλάδος είναι φτιαγμένα παραδοσιακά και με γάλα φρέσκο με μεράκι και αγάπη από τους έλληνες παραγωγούς και τις εταιρείες γαλακτοκομικών.Ας τα γνωρίσουμε,ας τα αγαπήσουμε και να τα προτιμούμε, γιατί είναι δικά μας.
1.  Λαδοτύρι Μυτιλήνης
2.  Μανούρι
3.  Μετσοβόνε
4.  Καλαθάκι Λήμνου
5.  Κασέρι
6.  Κατίκι Δομοκού
7.  Κεφαλογραβιέρα
8.  Κοπανιστή
9.  Πυκτόγαλο Χανίων
10. San Μιχάλη
11. Σφέλα
12. Ξυνομυζήθρα Κρήτης
13. Ανεβατό
14. Μπάτζος
15. Φέτα
16. Φορμαέλα Αράχοβας
17. Γαλοτύρι
18. Γραβιέρα  Αγράφων
19. Γραβιέρα  Κρήτης
20. Γραβιέρα Νάξου
Επίσης αναφέρω και κάποια ακόμη: Το Μαστέλο Χίου, το Τυροζούλι, η Μαλάκα, ο Ανθότυρος, το Τζαλαφούτι,ο Τελεμές.
Στο αγελαδινό γάλα δεν έχουμε αυτάρκεια ώς χώρα, η εγχώρια παραγωγή καλύπτει το 60-70% περίπου των αναγκών μας.Αυτό οφείλεται στο ότι, δεν ακολουθήσαμε ώς χώρα σωστή τακτική στη γεωργία και την κτηνοτροφία.Αγνοήσαμε και υποτιμήσαμε ίσως  αυτόν τον πρωτογενή τομέα της οικονομίας μας. Αλλά η παραγωγή αιγοπρόβειου γάλακτος καλύπτει πλήρως  τις ανάγκες μας.Δείτε πιό κάτω πόσες θαυμάσιες ελληνικές ετειρείες υπάρχουν και περιηγηθείτε στα ποιοτικά ελληνικά προϊόντα τους.
Κάνοντας ‘κλίκ’ πάνω στίς εικόνες μπορείτε να επισκεφθείτε τις εταιρείες και να δείτε όλα τα προϊόντα τους.
ΚΑΛΛΙΑΚΟΥΔΗΣ ΤΥΡΟΚΟΜΙΚΑ ΛΑΚΩΝΙΚΗΣ ΓΗΣΜΑΥΡΟΓΙΑΝΝΗΣΛΥΚΑΣΠΡΟΒΟΓΑΛΝΤΑΜΠΙΖΑΣ - ΦΕΤΑΘΕΣ Γάλα -πιέςΓΑΛΑ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑΔΙΒΑΝΗΣΤΕΜΠΗΓΡΑΒΑΝΗΣ 1925LA FARM

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου