Τετάρτη 30 Απριλίου 2014

Καλλωπιστικό Ξύδι

Καλλωπιστικό Ξύδι: Πως να το φτιάξετε και γιατί

1
Ο γιατρός Καλπέπερ, ο φημισμένος Άγγλος παθολόγος, έγραψε πολλά, βιβλία. Σ’ όλα τα βιβλία του εκθειάζει το ξύδι. Αλλά πολύ πριν από αυτόν, οι παλιοί αλχημιστές χρησιμοποιούσαν το ξύδι για τα κατασκευάσματα τους.
Μερικές από τις παλιές καλλονές έβαζαν τους φαρμακοποιούς τους να τους ετοιμάζουν ξυδόνερα για ξέπλυμα, ντουζ με ξύδι και τονωτικά του μπάνιου με ξύδι.
Το ενδιαφέρον μου για το ξύδι δεν είναι μόνο για την αξία του, σε σχέση με την υγεία, αλλά και γιατί έχει πολλές χρήσεις, σαν ένα εξαίρετο, μη δαπανηρό καλλυντικό. Πολλές γυναίκες που έχουν παρασκευάσει το καλλυντικό με ξύδι, όπως έχω συστήσει, μου έγραψαν ευχαριστίες. Μου λένε ότι αυτά που κατάφεραν να κάνουν για την εμφάνιση των μαλλιών, χεριών και προσώπου, είναι σχεδόν θαυματουργά. Σήμερα γνωρίζουμε ότι το δέρμα και το κρανίο, όταν είναι υγιή, βγάζουν ένα ελαφρό οξύ, που τα προστατεύει ενάντια στις μολύνσεις.
Κάθε φορά που σαπουνίζεις τα μαλλιά σου, κάθε φορά που πλένεις το πρόσωπο σου ή κάνεις λουτρό, αφαιρείς αυτό το όξινο επίστρωμα και καταστρέφεις την άμυνα της ίδιας της Φύσης. Πολλά προβλήματα του κρανίου και του δέρματος, όπως το λεπιδιασμένο κρανίο και ξερό (όλο λέπια) δέρμα, θα μπορούσαν να εμποδιστούν από της ίδιας της Φύσης το προστατευτικό, όξινο επίστρωμα. Αυτό επιτυγχάνεται εύκολα, αν μετά το λούσιμο ή το λουτρό χρησιμοποιείς λιγάκι καλλωπιστικό ξύδι.
Η παλιά φόρμουλα του καλλωπιστικού ξυδιού είναι:
Βάλε 2 κουταλιές της σούπας γεμάτες από αποξηραμένα φύλλα μέντας (δυόσμο) σε μισό κιλό νερό. Μόλις πάρουν βράση, άφησε τα 3 λεπτά. Έπειτα στράγγισε το σε λεπτό στραγγιχτήρι. Πρόσθεσε το εκχύλισμα της μέντας σε μισό κιλό μηλόξυδο.
Ο γρήγορος τρόπος για να κάνεις καλλωπιστικό ξύδι, είναι να ανακατέψεις μισό κιλό μηλόξυδο με μισό κιλό ζεστό νερό· πρόσθεσε μισό κουταλάκι από άρωμα γερανίου (ποτέ μη χρησιμοποιείς σκέτο ξύδι για καλλωπιστικούς σκοπούς) και μισό κουταλάκι λάδι μέντας.
Dr Benjamin Gaylord Hauser


enallaktikidrasi

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου