Παρασκευή 31 Ιανουαρίου 2014

Μυστική συνάντηση για την Ελλάδα σε κλίμα ανησυχίας για το πρόγραμμα

ΔΕΝ ΕΛΑΒΕ «ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ» Ο ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ ΕΝΩ ΗΤΑΝ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΚΤΙΡΙΟ
wsj-mystikh-synanthsh-gia-thn-ellada-se-klima-anhsyxias-gia-to-programma
Μυστική συνάντηση εκπροσώπων των πιστωτών της Ελλάδας και αξιωματούχων της ευρωζώνης αποκαλύπτει δημοσίευμα της αμερικανικής εφημερίδας Wall Street Journal, με αντικείμενο το πρόγραμμα της Ελλάδας.
Τα στελέχη του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ), της Κομισιόν και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), μαζί με τους υπουργούς Οικονομικών της Γερμανίας και της Γαλλίας συσκέφθηκαν μέσα σε κλίμα ανησυχίας για το μέλλον του προγράμματος διάσωσης της Ελλάδας.
Η συνάντηση, σύμφωνα με το δημοσίευμα, πραγματοποιήθηκε μετά την προγραμματισμένη συνεδρίαση του Eurogroup στις Βρυξέλλες το βράδυ της Δευτέρας.
Ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, παραχωρούσε εκείνη την ώρα συνέντευξη Τύπου εντός του ίδιου κτιρίου και δεν έλαβε πρόσκληση για τη συνάντηση.
Οι παρευρισκόμενοι συζήτησαν το πώς θα ασκηθεί πίεση στην ελληνική κυβέρνηση ώστε να προχωρήσει σε μη δημοφιλείς διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, καθώς και η κάλυψη χρηματοδοτικού κενού για το δεύτερο εξάμηνο του 2014 σε ό,τι αφορά την Ελλάδα ύψους 5-6 δισεκατομμυρίων ευρώ.
Σύμφωνα με τη WSJ δεν ελήφθησαν τελικές αποφάσεις.



newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου