Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2013

Κι αν ο ΣΥΡΙΖΑ μας προδώσει;

Ο ΣΥΡΙΖΑ πάει ολοταχώς για τη νίκη και, ήδη, διαπιστώνεις ότι υπάρχει προβληματισμός για το τι θα κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ μετά τις εκλογές – αν θα τηρήσει αυτά που λέει στο πρόγραμμά του. Κανένας Έλληνας δεν εμπιστεύεται κανέναν – μάλλον επειδή κανείς δεν κρατάει τον λόγο του, πιστεύει ότι και οι άλλοι δεν θα τον κρατήσουν.
Για να πεις τι θα κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ μετά τις εκλογές, θα πρέπει να κάνεις την υπόθεση πως όλα στον πλανήτη θα παραμείνουν όπως είναι σήμερα – θα μείνουν ακίνητα. Κάτι τέτοιο είναι αδύνατο να συμβεί. Οι πολίτες ψηφίζουν πού και πού, οι αγορές ψηφίζουν κάθε μέρα.
Από την άλλη, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να σε προδώσει γιατί, για να σε προδώσει κάποιος, πρέπει να είναι φίλος σου. Δεν μπορεί να σε προδώσει ένας άγνωστος, ούτε ένας περαστικός.
Πότε πρόλαβε ο ΣΥΡΙΖΑ να γίνει φίλος σου; Πότε πρόλαβες να τον αγαπήσεις αυτόν και τις ιδέες του; Μέχρι χτες δεν ήξερες ότι υπάρχει ο ΣΥΡΙΖΑ και ψήφιζες ΠΑΣΟΚ ή Νέα Δημοκρατία μονοκούκι, για να «τακτοποιηθούν» οι υποθέσεις σου. Άρα, εσύ πρόδωσες. Και τη χώρα και τον εαυτό σου.
Ο ΣΥΡΙΖΑ -ως επιλογή στις εκλογές- είναι αυτό που λέμε «έκανε την ανάγκη φιλοτιμία». Δεν έχεις τι άλλο να ψηφίσεις και θα ψηφίσεις ΣΥΡΙΖΑ. Με την ελπίδα να τα καταφέρει. Αλλά το αν θα τα καταφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ, θα εξαρτηθεί από σένα.
Ακόμα κι αν ο ΣΥΡΙΖΑ δεν τα καταφέρει, οι εξελίξεις θα είναι πολύ θετικές. Για την ακρίβεια, το καλύτερο για τη χώρα θα είναι ο ΣΥΡΙΖΑ να μην τα καταφέρει.
Σε αυτήν την περίπτωση, οι Έλληνες θα αναγκαστούν να γίνουν συνειδητοί πολίτες και να πάρουν την τύχη τους στα χέρια τους αντί να παρακολουθούν κόμματα και πολιτικούς να δρουν ανεξέλεγκτα και αυτοί να αρκούνται στα βρισίδια, τις μούντζες και τις κατάρες.
Μαζί με τα δικαιώματά μας, πρέπει να αναλάβουμε και τις ευθύνες μας. Βέβαια, αυτό απαιτεί κάποια αυτοεκτίμηση. Επί χρόνια, ακούς διάφορους να λένε «και ποιος θα κυβερνήσει αν δεν κυβερνήσει ο Παπανδρέου, ο Καραμανλής και οι άλλοι πατερούληδες;».
Μα, εμείς. Εμείς θα κυβερνήσουμε. Εσύ, εγώ, ο άλλος. Όλοι.

pitsirikos.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου