Παρασκευή 31 Μαΐου 2013

Σοβαρά επεισόδια στην Τουρκία - Ένας φοιτητής νεκρός ,σε κρίσιμη κατάσταση Αιγύπτια τουρίστρια

(φωτο & βίντεο)

Συγκλονίζει ο θάνατος Τούρκου φοιτητή που βρισκόταν στο Πάρκο Γκεζί στην πλατεία Ταξίμ στην Κωνσταντινούπολη μαζί με άλλους φοιτητές, οι οποίοι έχουν συγκεντρωθεί σε ένδειξη διαμαρτυρίας για ένα οικιστικό σχέδιο.

Την ώρα που οι άνδρες της τουρκικής αστυνομίας προσπαθούσαν να απωθήσουν βίαια και με ρίψη δακρυγόνων τους διαδηλωτές, τραυματίζοντας δέκα, ο Κερέμ Καν Καρακάς, έχασε τη ζωή του από καρδιακό επεισόδιο.

 Όπως αναφέρει η τουρκική ιστοσελίδα haberedikkat.com, αλλά και η τουρκική Indymedia, η καρδιά του νεαρού Κερέμ δεν άντεξε καθώς οι άνδρες της τουρκικής αστυνομίας «βομβάρδισαν» την περιοχή με δακρυγόνα και καπνογόνα.
Απίστευτη χρήση χημικών έκανε η αστυνομία στην πλατεία Ταξίμ, όπου χιλιάδες διαδηλωτές διαμαρτύρονται για το σχέδιο ισοπέδωσης του πάρκου της πλατείας, με σκοπό την ανέγερση εμπορικού κέντρου και ξενοδοχείου. 


Απο τα επεισόδια τραυματίστηκε σοβαρά και μια τουρίστρια από την Αίγυπτο η οποία νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση, αφού χτυπήθηκε από δοχείο δακρυγόνου.


Η 34χρονη γυναίκα υποβλήθηκε σε επέμβαση αφού διαπιστώθηκε ότι είχε εγκεφαλική αιμορραγία, δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς ο Χουσεΐν Ντεμιρντουζέν, μέλος του ιατρικού συλλόγου της Κωνσταντινούπολης.

Συνολικά 12 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων και ένας βουλευτής του φιλοκουρδικού Κόμματος Ειρήνης και Δημοκρατίας, τραυματίστηκαν και δεκάδες άλλοι αντιμετώπισαν αναπνευστικά προβλήματα λόγω των δακρυγόνων που εκτόξευσαν οι αστυνομικοί για να διαλύσουν τους διαδηλωτές.




Προκλητικός ένας βουλευτής του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης ο οποίος έγραψε στο twitter ότι «φαίνεται πως κάποιοι χρειάζονται αέριο»!



Ο βουλευτής του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (αξιωματική αντιπολίτευση) Ιλχάν Τζιχάνερ είπε σχετικά ότι «οι πολίτες υπερασπίζονται το δίκιο τους και η αστυνομία κάνει χρήση βίας» και υποστήριξε ότι ο Ερντογάν «δικαιούται πλέον τον τίτλο ‘χημικός Ταγίπ’», αναφερόμενος στον στενό συνεργάτη του Σαντάμ Χουσέιν, Αλί Χασάν Αλ Ματζίντ, που ήταν γνωστός ως «χημικός Αλί».



Μήνυση εναντίον του Ερντογάν, για τις δηλώσεις και οδηγίες του σχετικά με το πάρκο κατέθεσε στο δικαστικό μέγαρο της Κωνσταντινούπολης ο βουλευτής του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος Ουμούτ Οράν. Ο Τούρκος πρωθυπουργός χτες είχε δηλώσει ότι είναι ειλημμένη απόφαση η κατεδάφιση του πάρκου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου