Τετάρτη 30 Μαΐου 2012


"NEΚΡΟΘΑΦΤΗΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ";

Aπό το : tokarfi.gr
Ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στην ηλεκτρονική έκδοση του γερμανικού περιοδικού «Στερν» αρνήθηκε τον χαρακτηρισμό του «νεκροθάφτη της Ευρώπης». Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε «Δεν είμαι. Αντιθέτως. Οι νεκροθάφτες της...
Ευρώπης είναι εκείνοι που θέλουν να συνεχιστεί αυτή η πολιτική λιτότητας.
Ο κ. Τσίπρας εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι μετά την εκλογή του ΣΥΡΙΖΑ, «όλοι σήμερα που απειλούν να μην δώσουν στην Ελλάδα πλέον δάνεια, εάν διακοπεί το πρόγραμμα λιτότητας, θα καθίσουν να συζητήσουν» και παρομοιάζει τη σημερινή κατάσταση με τον Ψυχρό Πόλεμο στη δεκαετία του '80: «Και οι δύο πλευρές κρατούν πυρηνικά όπλα.
Οι δανειστές έχουν τη διακοπή της χρηματοδότησης, εμείς απειλούμε να σταματήσουμε την εξόφληση των χρεών μας. Όλοι όμως γνωρίζουν ότι, εάν πατήσει ένας το κόκκινο κουμπί, δεν θα υπάρξει νικητής, μόνο ηττημένοι. Μέχρι τώρα είχαμε μόνο διεφθαρμένες και ανίκανες κυβερνήσεις. Τώρα όμως ο ελληνικός λαός αποκτά πολιτική ηγεσία που θα παλέψει για τα δίκαιά του μέχρι το τέλος».


Στην ερώτηση αν η τρόικα εμφανιστεί ανυποχώρητη, ο κ. Τσίπρας απάντησε ότι: «Τότε θα πούμε: Ευχαριστούμε πολύ, αλλά αναλαμβάνετε μια ιστορική ευθύνη για την καταστροφή της Ευρωζώνης. Η Ευρωζώνη αποτελεί μια αλυσίδα με 17 κρίκους. Αν ένας χαλάσει, θα υποστεί βλάβη όλη η αλυσίδα. Η Ευρώπη βρίσκεται σε σταυροδρόμι, όπως μετά την κρίση του 1929, που οδήγησε σε πολύ σκοτεινά μονοπάτια. Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να διαφυλάξουμε την κοινωνική συνοχή και την αξιοπρέπεια του λαού μας».

Ακολούθως, ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ σχολίασε το ενδεχόμενο να μην μπορεί η Ελλάδα να προμηθευτεί πετρέλαιο ή να πληρώσει μισθούς και συντάξεις, λέγοντας ότι στη χώρα εδώ και δυόμισι χρόνια βρίσκεται σε εξέλιξη μια μεγάλη κοινωνική καταστροφή. «Οι μισοί νέοι είναι άνεργοι, πολλοί μεταναστεύουν. Τα δημόσια νοσοκομεία είναι υπό κατάρρευση. Τι άλλο θέλετε από τον ελληνικό λαό;».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου