Τετάρτη 30 Μαΐου 2012



ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΝΩΣΗΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ

Να ενισχύσουμε τον Έλληνα βιοτέχνη και παραγωγό

"Δύο θέματα έχουν τεθεί σε σχέση με τα ελληνικά προϊόντα" υπογραμμίζει η κ. Ιωάννα Καρανδινάκη, πρόεδρος της Ένωσης Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδας, μέλος του ΔΣ του κινήματος πολιτών "Καταναλώνουμε ό,τι παράγουμε" και μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΓΣΕΕ.

"Πρώτον, ότι δεν τα βρίσκουν εύκολα οι καταναλωτές, καθώς οι μικρές τοπικές ελληνικές εταιρείες δεν έχουν και μεγάλα περιθώρια να πάρουν μία θέση στα ράφια των σούπερ μάρκετ και, δεύτερον, ότι τα ελληνικά προϊόντα είναι ακριβά. Εμείς απαντάμε: Επιλέξτε ελληνικά προϊόντα γιατί αν αυξηθεί η ζήτηση, τότε και οι τιμές θα οδηγηθούν προς τα κάτω, αλλά και τα σούπερ μάρκετ θα αναγκαστούν να τα συμπεριλάβουν στο ράφι τους. Είναι αναγκαίο, στη σημερινή οικονομική κατάσταση που βρίσκεται η ελληνική κοινωνία, να στηρίξουμε ο ένας τον άλλον.

Καλούμε τους πολίτες να ενισχύσουν τον Έλληνα έμπορο, βιοτέχνη, παραγωγό, ξενοδόχο και κάθε επαγγελματική ομάδα που δραστηριοποιείται σε προϊόντα και υπηρεσίες που παράγονται στον τόπο μας, ώστε να στηρίξουμε τη δική μας οικονομία.

Στο κίνημα συμμετέχουν ελληνικές επιχειρήσεις και συνεταιρισμοί που προέρχονται από δεκατρείς περιφέρειες της χώρας, με προϊόντα όπως ελαιόλαδο, κρασί, τυριά, μέλι, αλλά και γλυκά του κουταλιού και φρούτα και πολλά άλλα παραδοσιακά προϊόντα. Οι επιχειρήσεις αυτές συμμετείχαν και στην πρόσφατη εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην Πλατεία Κλαυθμώνος, για την παρουσίαση των ελληνικών προϊόντων, με δικά τους έξοδα, γιατί το κίνημα είναι ένα εθελοντικό κίνημα και δεν διαθέτει πόρους
".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου