Τετάρτη 28 Μαρτίου 2012

Και τα spread ξανά την ανηφόρα!...

Γράφει ο Δευκαλίων
Ενώ θα περίμενε κανείς να μειωθούν τα spread των Ελληνικών Ομολόγων έναντι των Γερμανικών μετά την «επιτυχή» όπως μας ανακοινώθηκε υλοποίηση του PSI+, συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο. Ta spread πάλι διευρύνονται!
Συγκεκριμένα, ακόμη και την 12η Μαρτίου 2012, ημερομηνία που τα Ελληνικά Κρατικά ομόλογα διαπραγματεύθηκαν για πρώτη ημέρα, η απόδοση των Ομολόγων λήξεως 2042 έφτασε μέχρι 16,93%, ενώ την Δευτέρα 26 Μαρτίου η απόδοση του Ελληνικού Κρατικού ομολόγου έφθασε στο 19,3%, ενώ πριν από δύο εβδομάδες ήταν 17,75%.
Οι παραπάνω αποδόσεις των Ελληνικών Κρατικών ομολόγων δεν είναι λογικές. Μετά από ένα «κούρεμα» έπρεπε να είναι σαφώς μικρότερες αφού ο δανειζόμενος έχει λάβει το περιθώριο να πραγματοποιήσει πληρωμές.
Τα πράγματα είναι παντελώς απλά!
Άσχετα με τους κομπασμούς της εγχώριας πολιτειακής και πολιτικοοικονομικής εξουσίας η υλοποίηση του PSI+ απέτυχε παταγωδώς!
Και πιστωτικό γεγονός (Credit Event) πιστοποιήθηκε και το συνολικό χρέος που έπρεπε να ενταχθεί στο PSI+ δεν επιτεύχθηκε και το χρέος δεν μειώθηκε ως ποσοστό του ΑΕΠ κ.λπ.
Γι’ αυτό και στις αγορές άρχισαν και πάλι να...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου