«Υπάρχουν συμβάσεις, αλλά υπάρχουν και μίζες», είπε στη Βουλή ο Δημήτρης Παπαδημούλης του ΣΥΡΙΖΑ ζητώντας να παγώσουν εδώ και τώρα οι συμβάσεις για τα δύο γερμανικά υποβρύχια που παρήγγειλε η κυβέρνηση Παπανδρέου και χαρακτηριστικά ανέφερε τα εξής: «Η Ελλάδα του μνημονίου, η Ελλάδα της σκληρής μονόπλευρης λιτότητας, αγοράζει το 15% των γερμανικών εξαγωγών σε όπλα και το 12% των γαλλικών εξαγωγών σε όπλα.
Αυτή είναι η πολιτική σας; Κάνατε κάποια αγωγή για να πάρετε λεφτά; Χρησιμοποιήσατε την απόφαση του γερμανικού δικαστηρίου για να παγώσετε τα δύο γερμανικά υποβρύχια να γλιτώσουμε το 1 δισεκατομμύριο; Χρησιμοποιήσατε αυτήν την καταδίκη για να επαναδιαπραγματευτείτε την πανάκριβη τιμή που είχε μέσα και τις μίζες; Στείλατε κανέναν φυλακή; Κάνατε καμία δήλωση ότι αργοπορεί η ελληνική δικαιοσύνη;»
Ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ επικαλέστηκε την  αποδεδειγμένη από τα γερμανικά δικαστήρια τακτική της εταιρίας Ferrostaal να «λαδώνει» αξιωματούχους χωρών για την παραγγελία υποβρυχίων σε Πορτογαλία και Ελλάδα γι’ αυτό και της επιβλήθηκε το πρόστιμο 140 εκατ. ευρώ αλλά και καταδικάστηκαν δυο αξιωματούχοι της φυλάκισης δύο ετών.
Ο κ.Παπαδημούλης αναφέρθηκε εκτενώς και στο θέμα των γαλλικών φρεγατών Fremm: “Τι ακριβώς γίνεται με αυτές τις φρεγάτες; Διαβάζω στον διεθνή Τύπο, ότι όπως οι Γερμανοί απαιτούν το μερτικό τους, το απαιτούν και οι Γάλλοι. Υπάρχει πίεση; Έχουν αναληφθεί δεσμεύσεις; Έχει παγώσει αυτή η προμήθεια, ναι ή όχι; Διότι, ακούγοντας τον κ. Αβραμόπουλο, που είναι ο μάστορας της γενικότητας, άλλες φορές λέει «ναι, έχουν παγώσει» και άλλες φορές το αφήνει ανοιχτό.